Smartclub
Image default
Aanbiedingen

Waarom is de technische taak voor de site geen wondermiddel?

We komen vaak het feit tegen dat de taakomschrijving simpelweg is geschreven omdat het nodig is. Als gevolg hiervan is het te ingewikkeld om te schrijven of legt het onnodige beperkingen op aan het project. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat de taakomschrijving niet garandeert dat er geen wijzigingen zullen plaatsvinden in het projectontwikkelingsproces. Daarom is het belangrijk om een ​​technische opdracht op te stellen die voor beide partijen nuttig is en de risico’s op het project verkleint.

Wanneer is de ontwikkeling van technische specificaties niet nodig?

Kortom, de taakomschrijving is alleen nodig voor complexe projecten. Anders is het tijdverspilling. Het heeft geen zin om een ​​technische opdracht te ontwikkelen voor eenvoudige bedrijfssites, promotiesites en landingspagina’s. Het beperkt ook ontwerpbeslissingen over het project. Bij dergelijke projecten moet u de structuur van de site opstellen, de functionaliteit van de pagina’s kort beschrijven en de technische basisvereisten voor het project vastleggen (ondersteunde browsers, vereisten voor de server en het contentmanagementsysteem, enz.). Enkele A4-vellen zijn voldoende om het te beschrijven. De rest van de nuances (bijvoorbeeld animatie) worden besproken nadat het ontwerp is voltooid. In onze praktijk was er geen enkel project in het ontwikkelingsproces waarvan er geen wijzigingen waren. Het belangrijkste principe is om het aantal pagina’s en de functionele component niet te wijzigen. Als dit gebeurt, stijgen de kosten van het project.

Wanneer is de technische taak nodig?

Als het project complex is – bijvoorbeeld een corporate website met een persoonlijk account en verschillende soorten gebruikers of een webwinkel – dan is het in dit geval aan te raden om een ​​technische taak te schrijven. Ook is het voor een dergelijk project beter om te kiezen voor een gefaseerde implementatie. In de eerste fase vindt een studie plaats en wordt een technische opdracht voor de functionaliteit van het project ontwikkeld. Vervolgens vindt de laatste misrekening van het project plaats, waarbij elke complexe fase in delen wordt opgedeeld. Daarna wordt het project in delen uitgevoerd. Zo ontvangt de opdrachtgever het voltooide deel van het project zo snel mogelijk.

De lijst met fouten die vaak worden aangetroffen in de taakomschrijving:

  • Veel “water” en abstracte tekst. Bijvoorbeeld een beschrijving van de taken van de site en de doelgroep, het vaststellen van onnodige ontwerpvereisten, overmatig gebruik van administratieve taal, enz.
  • Een gedetailleerde beschrijving van elke pagina in tekst, tot aan de ontwerpvereisten voor elk element, in plaats van afbeeldingen, prototypes of ontwerp te gebruiken (indien al voorbereid).
  • Stukken technische specificaties kopiëren zonder de essentie van de tekst te begrijpen. Bijvoorbeeld verouderde technische vereisten (ondersteuning voor Internet Explorer-browsers).
  • Complex grafisch ontwerp: kleine lettertjes, verschillende tekstgroottes, verkeerde uitlijning, etc.

Hoe ziet een ideale technische taak eruit?

  • Een goede technische opdracht bevat:
  • Een duidelijke omschrijving van het resultaat van het project.
  • Stadia van het project, voorwaarden, acceptatieregels van elke fase.
  • Link naar het prototype. Een korte beschrijving van de structuur en functionaliteit is mogelijk, indien gewenst.

De belangrijkste conclusie is dat in geen enkel project alles van tevoren te voorzien is. En de technische taak is geen wondermiddel. Maar het kan het projectontwikkelingsproces voor beide partijen vereenvoudigen als het correct is opgesteld.

 

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

website maken prijs

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html